/
1.
confound 31:15

about

credits

released November 29, 2017

terapija.net

Jedno od prvih izdanja oneman projekta Emerge Nijemca Sasche Stadlmeiera bio je ovaj kolaboracijski album prvotno snimljen i realiziran 2015., no do danas je doživio brojna reizdanja na ogromnom broju etiketa i internet platformi. Vjerovali ili ne, ukupno na njih 488!

Gerald Fiebig (geraldfiebig.wordpress.com) je također njemački autor otprilike aktivan od 2008., bavi se raznolikim elektronskim kontrukcijama i eksperimentima, a do sada je objavio oko 50-ak izdanja. Neka od njih potpisuje pod imenima Orientalism i Sustained Development. Electrojudas ili Elektrojudas (elektrojudas.bandcamp.com) je gotovo identičan oneman projekt kojeg potpisuje Wolfgang Wilholm, no za razliku od Emerge i Fiebiga, njegovi solo radovi crpe mnogo toga iz ostavštine krautrocka i hardcore punka stvarajući hardcore ambijent na elektronski način. Na bandcamp stranici naveo je 11 albuma (prvi je objavio 2014.), no ta cifra je znatno veća jer ima veliki broj kolaboracija i split izdanja.

Kao što sam naziv ove kolaboracije kaže, namjera ovo troje osebenjaka bila je da zbuni slušatelja jer su već tada svi oni stekli zavidan rejting u okvirima njemačke, a i europske eksperimentalne underground scene, kako navodi sam Emerge svojim neakademskim smislom za minimalističku tradiciju eksperimentalne i noise glazbe. Ne bih sa sigurnošću mogao zaključiti što su u ovih pola sata materijala uradili i koliko su pridonesli Fiebig i Electrojudas, no jasno je prepoznatljiv drone stil Emergea koji svojim mračnim opservacijama hipnotički pegla atmosferu. Psihodeličan akcent nadire u periodičkom sustavu repeticija razvučenih disonantnim obligacijama uz dodatak škripe i šumova, a ovdje postoji možda i analogni segment snimljenih uzdisaja pretendirajući tegobu i teškoće, ustvari taj efekt konfuzne ekspresije u laganoj dinamici, dakako bez ikakvih pratećih udaraljki i ritmova.

horvi // 08/09/2018
www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=28362

license

tags

about

attenuation circuit Augsburg, Germany

attenuation circuit - label for experimental music

contact / help

Contact attenuation circuit

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

attenuation circuit recommends:

If you like confound, you may also like: